Selecteer een pagina

Geschiedenis

Goes Ganzenstad

Mijn prachtige boutique hotel is gevestigd in, de met rijke historie gevulde stad, Goes. U vindt hier onder andere de Grote- of Magdalenakerk, de Manhuistuin, stadspark De Veste, prachtige haven, meerdere kunstwerken en muurschildringen en natuurlijk de historische binnenstad.

Benieuwd naar alle Goese tips?

Kijk dan op de website van Goes is Goes.

Een tijdloos gebouw

Ons prachtige gebouw stamt al uit de 15e eeuw en is bewoond door veel, zeer invloedrijke mensen. Echte Goese namen zoals Van der Spiegel, Blaubeen, Boddaert, Lenshoek en Massee hebben dit hun “thuis” mogen noemen. Maar niet alleen hebben verschillende, invloedrijke personen dit gebouw gemaakt tot wat het nu is, ook een aantal onderneming hebben hier aan me gedragen. Nadat het gebouw in 1917 aan de Zuidelijke Landbouw Maatschappij (ZLM) verkocht werd, maakte zij er één groot kantoorpand van.

Maar zoals vele weten, liet de 1e Wereld Oorlog diepe sporen na bij de boeren en moesten zij flink minderen met de werkzaamheden. Het pand werd te groot en de schulden te veel, maar gelukkig voor hen bood zich een koper aan; de oh zo bekende herensociëteit Van Ongeneugten Vrij (VOV). Zij trokken vrijwel meteen in op de 1e verdieping en maakte van de rest van het gebouw kantoren en vergaderruimtes. Maar helaas bleek dit sprookje voor hen in de jaren 50 in duigen te vallen, toen geldproblemen hen te partte speelden.

In 1960 maakte de ZLM haar terugkomst en werden zij opnieuw eigenaar van het gebouw, maar beloofde de VOV dat zij de zaal op de 1e verdieping mochten blijven huren. Na een aantal gunstige jaren had de ZLM veel over voor een complete verbouwing en maakte zij in de jaren 70 het aanzicht zoals velen het nog zullen herkennen. Toen de boeren zo hard groeide en het gebouw te klein voor hen werd, verkochte zij het weer aan aannemer en bouwbedrijf Van Oorschot.

Van Oorschot was vastberaden om het gebouw om te toveren tot een hotel, dus dit betekende dat er geen plek meer was voor de herensociëteit. Deze zet werd beschreven als het begin van de 21e eeuw in Goes, waarin horecabazen het grote beeld op de Grote Markt zouden gaan bepalen. “Efficiëntie, management en de behoefte aan ruimte, hebben het gewonnen van de geborgenheid die de rijken, regenten en grondbezitters vanouds bij elkaar vonden” (Van der Jagt, 15 september 1990)

Sindsdien kent enige Goesenaar het gebouw aan de Grote Markt niet anders dan hotel. Onze eigenaar Jerry van Zuijlen heeft deze trend dan ook in stand gehouden en doet zeer zeker niet onder aan het behouden van de pracht die dit gebouw in zich heeft. Wat voorheen onder Amadore bekend stond als Stadshotel Goes, is nu het extra luxueuze, chique en moderne Boutique Hotel Jersey.

Daarnaast biedt dit hotel ook een Grand Café waarin iedereen welkom is. Het overheerlijke menu doet zeker niet onder aan de sfeer en uitstraling die het hotel heeft. Onze medewerkers staan dan ook altijd met een glimlach voor u klaar om, zodat u de mooiste ervaring bij ons beleeft. Want de mooiste tijd, is nou eenmaal tijdloos!